250.jpg

Međunarodni kongres neurohirurga

09. 11. 2009

Beograd, 9. novembar - U periodu od 24 do 28.10. 2009. u Nju Orleansu, SAD održan je Kongres internacionalnog strukovnog udruženja neurohirurga (Congress of Neurological Surgeon), u čijem radu je učestvovalo više od hiljadu stručnjaka iz više zemalja sveta.
Ovo udruženje se smatra vodećim strukovnim udruženjem neurohirurga u svetu i osnovano je u cilju stalne razmene naučnih informacija, usavršavanja i unapređenja neurohirurškog znanja i prakse. Udruženje je osnivač dva najuticajnijianeurohiruška časopisa: Neurosurgery i Operative Neurosurgery.
Kao član ove asocijacije u statusu Aktivnog internacionalnog člana u radu kongresa učestvovao je neurohirurg VMA, pukovnik doc. dr Milan Spaić, koji je u sesiji Deset najboljih radova u oblasti hirurgije bola predstavio rad sa naslovom:
Spaic M., Houlden D., Schwartz M.
Minimally Invasive DREZ Operation – Experimental Surgical Evidence
Minimalno invazivna operacija za lečenja hroničnog bola-rezultati eksperimentalnog projekta
Ovaj rad rezultat je eksperimentalnog projekta proisteklog iz zajedničke saradnje VMA i Univerziteta u Torontu na polju lečenja hroničnog bola nastalog usled povrede kičmene moždine, po principu minimalno invazivne hirurgije u kratkom vremenskom periodu.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas