503.jpg

Međunarodni kurs radioterapije na VMA

19. 11. 2012

Kurs "Primena ortovoltažne radioterapije u lečenju malignih i benignih bolesti i značaj kontrole kvaliteta u radioterapiji" u organizaciji Instituta za radiologiju Vojnomedicinske akademije i Srpskog udruženja radioterapijskih tehničara održan je 17. i 18. novembra 2012. godine na Vojnomedicinskoj akademiji.
Ovaj skup sa međunarodnim učešćem održan je pod pokroviteljstvom Međunarodne agencije za atomsku energiju (International Atomic Energy Agency - IAEA) u okviru programa „Obuka trenera“ koji za cilj ima sticanje najnovijih saznanja i veština iz domena savremene radioterapije u radioterapijskim centrima Srbije i okruženja.
Program kursa bio je podeljen u dve celine. Tokom prvog dana predavanja su bila posvećena ortovoltažnoj radioterapiji i kontroli kvaliteta rada u radioterapiji, dok je naredni dan bio namenjen praktičnim prikazima rada aparata i dnevnih procedura u Odeljenju za radioterapiju VMA. Više od 80 polaznika kursa prisustvovalo je stručnim izlaganjima lekara VMA i gostujućih predavača iz zemlje i inostranstva, među kojima se izdvajaju dr Eduardo Rozenblat (Eduardo Rosenblatt), onkolog iz IAEA i Andreas Ostavic (Andreas Osztavics), radioterapijski tehničar sa Univerzitetske klinike u Beču i predstavnik Evropskog udruženja za radioterapiju i onkologiju (European Society for Therapeutic Radiology and Oncology - ESTRO).
 
Beograd, 19. novembar 2012. godine

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas