503.jpg

Međunarodni simpozijum o transplantaciji matičnih ćelija na VMA

15. 11. 2017

Simpozijum o transplantaciji matičnih ćelija hematopoeze u lečenju malignih hemopatija u organizaciji Klinike za hematologiju Vojnomedicinske akademije, biće održan u petak, 17. novembra 2017. godine sa početkom u 10.00 časova u amfiteatru VMA.
Uvodno predavanje o prevenciji i lečenju relapsa leukemije nakon transplantacije matičnih ćelija hematopoeze održaće prof. Nikolaus Kreger predsednik Evropskog udruženja za transplantaciju i gostujući profesor Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu.
Na stručnom skupu, koji se po sedmi put održava u VMA, pored savremenih saznanja iz ove oblasti medicine, biće prezentovani i rezultati Klinike za hematologiju VMA. Teme predavanja lekara VMA obuhvatiće prevenciju i lečenje komplikacija alogene transplantacije matičnih ćelija hematopoeze koji su povremeno i razlozi neuspeha ove procedure.
Predstavnici medija koji su zainteresovani da prate ovaj događaj potrebno je da akreditacije pošalju putem imejla na vma@mod.gov.rs ili putem faksa na broj 011/2660 -027 najkasnije do petka, 17. novembra 2016. godine do 10.00 časova.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas