299.jpg

Ministar odbrane Kipra u VMA

17. 06. 2009

Beograd, 17. jun - Ministar odbrane Republike Kipar gospodin Kostas Papakostas, koji boravi u višednevnoj poseti našoj zemlji na poziv ministra odbrane Srbije, gospodina Dragan Šutanovca, posetio je VMA. 
Ministru odbrane Kipra u VMA dobrodošlicu je poželeo načelnik VMA general-major prof.dr Miodrag  Jevtić sa saradnicima koji je tom prilikom rekao:
- Naša dva naroda vezuje dugo i neraskidivo prijateljstvo potvrđeno u brojnim iskušenjima. Naš zadatak, kao lekara, profesionalaca, je plemenit - da se bavimo strukom i pomažemo svojoj vojsci i narodu. To je naša misija, kojoj sa ponosom služe svi pripadnici Vojnomedicinske akademije. Dobrodošli u ovaj dom medicine, kuću nauke, daobrodošli na fakultet vojne medicine. Spremni smo za saradnju svuda gde za to postoje mogućnosti u okviru vojne saradnje dve države. Zato ćemo vam danas pokazati koji su naši potencijali, sa čim raspolažemo, kako smo organizovani i kako radimo. Neka to bude prvi korak na putu naše  saradnje i komunikacije u  obostranom interesu - naglasio je general  Jevtić.
Ministar odbrane Kipra zahvalio je domaćina na iscrpnom upoznavanju sa mogućnositma i aktivnostima VMA i istakao:
- Dragi prijatelji, uvaženi oficiri, doktori, naučnici,  kapaciteti Vaše VMA  su zaista veliki, a delatnosti mnogostruke. Impesioniran sam činjenicom da pod jednim krovom imate tako moćnu i dobro organizovanu službu lečenja, preventivne medicine, stomatologije, farmacije, vrhunsku nauku, kao i fakultet vojne medicine. U teškim iskušenjima kroz koja su prošla naša dva naroda imali smo priliku da se u praksi uverimo koliki je značaj vojne mediicne i vojnih lekara. Čuvajte ovo blago koje se zove Vojnomedicinska akademija.
Na kraju posete, gospodin Kostas Papakostas uručio je generalu Jevtiću plaketu Ministarstva odbrane Republike Kipar. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas