194.jpg

Ministar odbrane Mađarske posetio VMA

22. 03. 2010

Beograd, 22.mart - U okviru zvanične posete našoj zemlji, ministar odbrane Republike Mađarske gospodin Imre Sekereš sa saradnicima posetio je danas Vojnomedicinsku akademiju. Tom prilikom, predstavnici rukovodstva VMA upoznali su visokog gosta sa mogućnostima, kapacitetima i najznačajnijim ostvarenim rezultatima naše ustanove u domenu službe lečenja, obrazovanja i naučnoistraživačkog rada, a razmotrene su i mogućnosti daljeg unapređenja vojnomedicinske saradnje dve zemlje.
Članovi mađarske delegacije su u pratnji domaćina obišli i Kliniku za urgentnu internu medicinu VMA.
- Počastvovan sam što sam imao priliku da se danas neposredno upoznam sa dometima i mogućnostima ovako značajne institucije koja je poznata i priznata van granica Srbije - izjavio je mađarski ministar na kraju posete VMA.
Delegaciju VMA na današnjim razgovorima predvodio je zamenik načelnika VMA, pukovnik prof.dr Nikola Filipović, a sačinjavali su je članovi Uprave: pukovnik prim. dr Milorad Rabrenović, vojni službenici prof. dr Mirjana Životić-Vanović i doc. dr Elizabeta Ristanović, kao i dekan Visoke škole medicine VMA, akademik pukovnik prof.dr Miodrag Čolić i naš istaknuti stručnjak prof. dr Bela Balint.
Razgovorima u VMA prisustvovali su i načelnik Uprave za zdravstvo Ministarstva odbrane, brigadni general doc.dr Veljko Todorović i načelnik Uprave za planiranje i razvoj Generalštaba Vojske Srbije, general-major Božidar Forca. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas