jov_5312_1613729544_1613730796.jpg

Ministar Stefanović pustio u rad novi skener u VMA

19. 02. 2021

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas Institut za radiologiju Vojnomedicinske akademije i pustio u rad novi savremeni CT 64-slajsni skener, iz donacije Ujedinjenih Arapskih Emirata. Stefanović se i ovom prilikom zahvalio lekarima, medicinskom osoblјu i svim lјudima u vojnom zdravstvu na njihovom požrtvovanom radu.
Ministar odbrane podsetio je da su zaposleni u vojnom zdravstvu uložili nadlјudske napore kako bi pomogli svakom pacijentu u kovid sistemu, ali i da su na VMA 24 časa dnevno primali sve pacijente kojima su zdravstvena pomoć i nega bili neophodni, kako vojne, tako i civilne osiguranike.
- Svi pacijenti dobili su vrhunsku zdravstvenu zaštitu i negu, a niko od zaposlenih nije se štedeo. Nisu pitali ni da li je dan, noć, subota, nedelјa, praznik, da li će ugroziti svoje zdravlјe... Radili su požrtvovano i pokazali šta je vojska. Zato je važno da pokažemo da brinemo o ovim lјudima – rekao je ministar.
On je istakao da je zato važno nastaviti sa opremanjem vojnog zdravstva, povećanjem primanja zaposlenih i prijemom novog kadra.
- Uz pomoć predsednika Vučića, iz donacije šeika Muhameda bin Zajeda, dobili smo najsavremeniji skener, koji je danas počeo sa radom na VMA. Ovo je treći skener u Vojnomedicinskoj akademiji, koji će značajno pomoći i ubrzati rad, ali i pobolјšati pružanje pomoći najtežim pacijentima - rekao je ministar Stefanović, napominjući i da će se instalacijom trećeg skenera na VMA povećati broj vojnih i civilnih pacijenata koji će dolaziti na pregled.
Pomenuti skener koristiće se i za dijagnostiku kovid pacijenata koji se leče na VMC Karaburma, a koja će uskoro dobiti i pokretni skener.
Ministar odbrane obišao je danas i Centar hitne pomoći VMA i novu laboratoriju koja je otvorena kako bi se efikasnije realizovale sve neophodne analize u VMA, za koju je istakao da će pružiti pacijentima mogućnost da dobiju hitne rezultate bez čekanja i da, kao i do sada, dobiju  najbolјu zdravstvenu negu.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas