248.jpg

Ministar zdravlja Libije u VMA

11. 11. 2009

Beograd, 11.novembar - Srpski lekari postavili su stubove sistema zdravstva Libije kome želimo da vratimo sjaj stvoren delima Vaših stručnjaka. Upravo zato i želimo da ponovo revitalizujemo nekadašnju saradnju i zadovoljni smo što smo taj proces odpočeli našim današnjim razgovorima. Impresionirani smo rezultatima i dostignućima VMA, što svedoči da smo na dobrom putu – rekao je ministar zdravlja i životne sredine Libijske džamahirije i kopredsedavajući Mešovitog srpsko-libijskog komiteta za saradnju gospodin Muhamed Hidžazi koji je sa saradnicima posetio Vojnomedicinsku akademiju.
Goste iz Libije primio je načelnik VMA general-major prof.dr Miodrag Jevtić, a razgovorima su prisustvovali članovi najvišeg rukovodstva VMA koji su predstavili najznačajnije rezultate u domenu službe lečenja, obrazovanja, naučno-istraživačke i publicističke delatnosti, osvrnuvši se pri tom na bogatu tradiciju i jasno definisane vizije daljeg razvoja VMA.
– Odnose naša dva naroda i naše dve zemlje uvek je krasilo duboko razumevanje i iskrena saradnja u svim oblastima, a značajan segment te saradnje predstavlja i medicina. Naš zadatak kao lekara i vojnika je da svoj posao radimo maksimalno angažovano i profesionalno, poštujući najveće standarde struke i nauke, u službi zdravlja, vojske i naroda! VMA tu misiju ispunjava kao integrativni deo i strateški oslonac sistema odbrane Srbije. VMA nije samo bolnica, nije samo fakultet, to je medicinski grad spreman i otvoren za saradnju sa svima koji to žele i s tim u vezi očekujemo da će i naša buduća saradnja biti uspešna –rekao je načelnik VMA, general Jevtić.
U dužem i srdačnom razgovoru, gospodin Hidžazi istakao je veliku zainteresovanost za saradnju sa VMA u svim oblastima lečenja, usavršavanja, obrazovanja i razmene stručnih iskustava.
Ministar zdravlja Libije zahvalio je, u ime svoje države i Vlade, lekarima i osoblju VMA na iskazanom vrhunskom profesionalizmu, plementisti i brizi o libijskoj devojčici teško povređenoj u nedavnom incidentu u Jajincima.   

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas