191.jpg

Na nacionalnom zadatku

30. 03. 2010

Beograd, 30.mart - U VMA postoji tradicija višegodišnje uspešne saradnje sa mnogim visokoškolskim ustanovama u našoj zemlji. Strateško opredeljenje menadžmenta VMA je neprekidno ulaganje u kadrove svih profila, nosioce razvoja medicinske struke i nauke.
Decenijama unazad, VMA je nastavna baza za učenike i studente srednjih i visokih škola za medicinske sestre i tehničare, a sa velikim brojem strukovnih škola ostvaruje izuzetno uspešnu saradnju na polju edukacije medicinskog kadra.
Visoka medicinska škola strukovnih studija „Milutin Milanković“, kao ustanova koja školuje kadrove po evropskim programima i čije se diplome priznaju u SAD i EU, u VMA je prepoznala pouzdanog partnera, visoko stručan kadar i izuzetnu nastavnu bazu.
U skladu sa sporazumom o saradnji dve ustanove, Visoka medicinska škola strukovnih studija „Milutin Milanković“, obezbedila je besplatno školovanje u 2009/2010 godini za medicinske tehničare koji su učestvovali u mirovnoj misiji UN u Čadu.
- Saradnju dve ustanove karakteriše i kvalitet više, to je dobro razumevanje misija Vojske Srbije u kojima učestvuje VMA kao nacionalno blago i strateški oslonac Ministarstva odbrane Srbije. Mi smo prepoznali potrebu edukacije kadra koji učestvuje na važnim nacionalnim zadacima i spremni smo da tome damo svoj puni doprinos – istakla je za sajt VMA prof.dr Vera Ilanković, direktor Visoke medicinske škole strukovnih studija „Milutin Milanković“.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas