Nuklearna 2015.jpg

Na VMA dodeljena nagrada za najbolji rad iz oblasti nuklearne medicine

13. 11. 2015

Na Vojnomedicinskoj akademiji danas je, 20. godinu za redom, dodeljena nagrada "Milovan Antić"“ za najbolji naučni rad iz oblasti nuklearne medicine publikovan u inostranim časopisima u prethodnoj godini, u organizaciji Udruženja nuklearne medicine Srbije i Instituta za nuklearnu medicinu VMA.
Prestižnim priznanjem nagrađen je rad grupe autora čiji je nosilac prof. dr Jasna Mihailović iz Zavoda za nuklearnu medicinu Instituta za onkologiju Vojvodine, a koji je objavljen u časopisu "The Journal of Nuclear Medicine".
Zastupnik načelnika VMA pukovnik profesor dr Zoran Šegrt istakao je da je Institut za nuklearnu medicinu tokom više od pola veka postojanja značajno doprinosio kvalitetu dijagnostike i lečenju pacijenata u toj medicinskoj ustanovi. Kako je naglasio, svake godine na tom Institutu realizuje se više od deset hiljada nuklearno-medicinskih dijagnostičkih i terapijskih metoda i analiza.
Prema rečima načelnika Instituta za nuklearnu medicinu VMA profesora dr Borisa Ajdinovića, nagrada je ustanovljena u čast pukovnika profesora dr Milovana Antića, osnivača i dugogodišnjeg načelnika tog Instituta, ali i pionira nuklearne medicine na ovim prostorima, za čiji se rad vezuje prva primena radioizotopa u dijagnostici i lečenju.
Proglašenju autora najboljeg rada prethodio je sastanak članova Udruženja nuklearne medicine Srbije, kao i prezentacija pet radova koji su bili u ovogodišnjoj konkurenciji za pomenutu nagradu.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas