Povelja UNESCO 2013.jpg

Načelnik VMA počasni član Nacionalnog komiteta za bioetiku

19. 12. 2013

Načelnik Vojnomedicinske akademije brigadni general prof. dr Marijan Novaković promovisan je u počasnog člana Nacionalnog komiteta za bioetiku Komisije za saradnju sa Uneskom Republike Srbije na svečanom skupu koji je održan 18. decembra 2013. godine u prostorijama Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU). Skup, kojim su kopredsedavali načelnik Instituta za medicinska istraživanja VMA prof. dr Zvonko Magić i akademik prof. dr Vladisav Stefanović sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu, organizovan je povodom obeležavanja deset godina od osnivanja Nacionalnog komiteta za bioetiku.
Pored načelnika VMA, u počasne članove promovisani su i predsednik SANU akademik prof. dr Nikola Hajdin, potpredsednik SANU akademik prof. dr Ljubiša Rakić i dekan Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Jelena Knežević Vukčević.
Nacionalni komitet za bioetiku Komisije za saradnju sa Uneskom Republike Srbije, sa sedištem u SANU, osnovan je 31. oktobra 2003. godine. Zadatak mu je da promoviše pogled na etičke i legalne sadržaje proistekle iz istraživanja u nauci o životu i da daje podstrek razmeni ideja i informacija, prvenstveno putem edukacije iz oblasti osnovnih prirodnih nauka, posebno genetike i biomedicine.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas