Nacelnik_Generalstaba_Angole1.JPG

Načelnik Generalštaba Angole posetio VMA

12. 09. 2016

U okviru zvanične posete delegacije Republike Angole, načelnik Generalštaba Oružanih snaga Republike Angole general Žerald Sašipengo Nunda sa delegacijom posetio je Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu. Cilj posete bilo je upoznavanje sa kapacitetima Vojnomedicinske akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u Beogradu.
U ime vojnog saniteta goste je pozdravio zamenik načelnika Uprave za vojno zdravstvo pukovnik dr Uglješa Jovičić i podsetio da je bilateralna saradnja u oblasti vojne medicine dve zemlje već započeta, a da je najbolji dokaz za to aktuelna zajedničko trilateralno medicinsko angažovanje pripadnika Oružanih snaga Angole, Nacionalne garde Ohaja i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u selu Reljan na jugu Srbije.
Zamenik načelnika VMA pukovnik prof. dr Dragan Dinčić rekao je da, iako udaljene geografski, dve zemlje imaju odličnu tradiciju saradnje koja je negovana kroz razmenu studenata kako u bivšoj Jugoslaviji tako i na Univerzitetu odbrane u Beogradu. Naglasio je da, pored iskustva iz oblasti medicinskih nauka, VMA poseduje i znanje vezano za organizaciju rada ove organizaciono kompleksne institucije, i da je i to jedno od polja potencijalne saradnje u obostranom interesu.
Dekan Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Nebojša Jović preneo je sagovornicima osnovne prednosti studija na tri nivoa ove akademske ustanove i rekao da je moguće organizovati i prilagođene oblike obrazovanja i usavršavanja, u skladu sa potrebama Oružanih snaga Republike Angole.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas