nacelnik_Generalstaba_Armije_Republike_Makedonije_na_VMA.jpg

Načelnik Generalštaba Armije Republike Makedonije na VMA

06. 05. 2015

Delegacija Generalštaba Armije Republike Makedonije na čelu sa načelnikom general-potpukovnikom Gorančom Koteskim, koja boravi u poseti Ministarstvu odbrane i Generalštabu Vojske Srbije, posetila je danas Vojnomedicinsku akademiju.
Zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Zoran Šegrt poželeo je dobrodošlicu makedonskoj delegaciji i ukratko ih upoznao sa rezultatima rada VMA. Naglasio je da su odnosi dve strane u oblasti vojnog zdravstva odlični, a da je zajednički rad na razvoju regionalnog projekta Balkanskih medicinskih snaga odličan primer toga. Istakao je da VMA, pored lečenja, neguje i naučnoistraživački rad i obrazovanje, i da će upravo ove godine 18 kadeta Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu biti promovisano u sanitetske potporučnike i raspoređeno po sistemu vojnog zdravstva u Srbiji. Najavio je dalji rad na prerastanju Trening centra za sanitetsko osoblje VMA u referentni regionalni centar za prostor Jugoistočne Evrope.
General Kotevski izrazio je zadovoljstvo što je posetio Vojnomedicinsku akademiju jer je to institucija od ugleda. Rekao je da je makedonska strana zainteresovana za razne vidove saradnje, pogotovo vezano za usavršavanje i specijaliziranje na VMA, a rad na konceptu Balkanskih medicinskih snaga ocenio kao uspešan projekat. Preneo je da je zajednički interes da se kroz saradnju međusobno koriste raspoloživi kapaciteti jer je to u najboljem interesu obe strane.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas