303.jpg

Načelnik Generalštaba Austrije u poseti VMA

12. 06. 2009

Beograd, 12. jun  - U okviru zvanične višednevne posete Republici Srbiji, načelnik Generalštaba Oružanih snaga Austrije, general Edmund Entaher sa saradnicima, posetio je danas VMA i sa rukovodstvom naše institucije, u prisustvu brigadnog generala Milana Mojsilovića, razgovarao o mogućnositma daljeg unapređenja saradnje dve vojske u oblasti saniteta.
- Dobrodošli u Vojnomediicinsku akademiju, medicinski grad u kome o zdravlju pripadnika naše vojske i drugih građana Srbije brinu vrhunski stručnjaci iz različitih oblasti medicine, stomatologije i farmacije, u kome je nauka svetinja, a obrazovanje i stručno usavršavanje, kako zaposlenih tako i generacija koje dolaze, budućih vojnih lekara, imperativ i sveta dužnost -  rekao je načelnik VMA, general-major prof.dr Miodrag Jevtić pozdravljajući gosta iz Austrije.   
Tokom posete, general Entaher imao je priliku da se detaljnije upozna sa organizacijom, kapacitetima i mogućnostima VMA.
- Čestitam Vam na impozantnim rezultatima, čestitam Vam na Vašoj Vojnomedicinskoj akademiji, ona je blago koje morate da brižljivo čuvate! Mi u Austriji nažalost nemamo bolnicu ovakvog tipa i imamo potrebu da sa Vama sarađujemo više i bolje, posebno u oblasti obuke i treninga našeg sanitetskog kadra. Vaša iskustva su dragocena, a mogućnosti velike - istakao je,  nakon razgovora  sa čelnicima VMA,  načelnik Generalštaba Oružanih snaga Austrije general Edmund Entaher. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas