UK_16_05_2023.jpg

Načelnik sanitetske službe Ujedinjenog Кraljevstva posetio vojno zdravstvo

16. 05. 2023

Načelnik sanitetske službe Ujedinjenog Кraljevstva Velike Britanije i Severne Irske general-major prof. dr Timoti Hodžets (Timothy Hodgetts), započeo je višednevnu zvaničnu posetu Ministarstvu odbrane Republike Srbije.
General Hodžets danas se sastao sa načelnikom Uprave za vojno zdravstvo brigadnim generalom dr sci vet. med. Radivojem Anđelkovićem i načelnikom VMA pukovnikom prof. dr Miroslavom Vukosavljevićem na Vojnomedicinskoj akademiji radi upoznavanja sa kapacitetima vojnog zdravstva i rada svih nivoa zdravstvene zaštite. Razgovorima su prisustvovali i predstavnici VMA u cilju upoznavanja britanske delegacije sa načinima obuke i pripreme medicinskih timova. Bilo je reči o dosadašnjoj uspešnoj vojnomedicinskoj saradnji, rezultatima učešća predstavnika obe strane na međunarodnim sastancima pripadnika svetskih sanitetskih službi, ali i o vrstama edukacije medicinara i nivoima školovanja na Medicinskom fakultetu VMA Univerziteta odbrane.
Tokom današnje posete dekan Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane prof. dr Sonja Marjanović uručila je plaketu general-majoru prof. dr Timotiju Hodžetsu, kojom je promovisan u gostujućeg profesora Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane. Na svečanosti je predstavljena njegova impresivna biografija, a general Hodžets održao je pristupno predavanje na temu liderstva, kojem je prisustvovao značajan broj pripadnika vojnog zdravstva i kadeta MF VMA. 

 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas