405.jpg

Načelnik VMA u Pčinjskom okrugu

07. 11. 2008

Bujanovac, 7. novembar - Načelnik VMA, general-major prof.dr Miodrag Jevtić posetio je sa saradnicima Pčinjski okrug u okviru završnih priprema za sanitetsku vežbu „Siguran put 08“, koja će se održati od 16 do 20. novembra u rejonu Bujanovačke banje.

„Naša misija je da primerom i delom pokažemo da VMA pripada svim građanima Srbije kojima je lekarska pomoć neophodna, bez obzira na to koliko su geografski udaljeni od Beograda. Vojska Srbije je integrativni deo društva, a skorašnja vežba je još jedna prilika da se pokaže kako civilno vojna saradnja skladno i efikasno funkcioniše u svim segmentima u interesu zemlje i naroda“ izjavio je general Jevtić i pohvalio saradnju sa lokalnom samoupravom u Vranju, Bujanovcu i čitavom Pčinjskom okrugu. U sanitetskoj vežbi koja ima međunarodni karakter, učestvovaće sanitetske snage Srbije, Makedonije i Kraljevine Norveške, proveriće se, u terenskim uslovima, ospobljenost pripadnika vojnog saniteta za zbrinjavanje povređenih i obolelih u uslovima masovnih katastrofa.

U sklopu ove aktivnosti, u periodu od 11 do 15. novembra, lekari-specijalisti VMA će, u saradnji sa svojim kolegama iz Četvrte brigade Kopnene vojske, pružati medicinsku pomoć lokalnom stanovništvu u tzv „ poljskoj bolnici“ koja je podignuta u Bujanovačkoj banji. U isto vreme, istaknuti profesori VMA posetiće Zdravstveni centar u Vranju i održati stručna predavanja iz oblasti anesteziologije, kliničke farmakologije i toksikologije, dok će specijalisti hematologije, radiologije, neurohirugije i otorinolaringologije obavljati specijalističke preglede pacijenata ovog zdravstvenog centra.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas