266.jpg

Nagrada Udruženja reumatologa Srbije

29. 09. 2009

 Beograd, 29.septembar - Dr Gorica Ristić iz Klinike za reumatologiju i kliničku imunologiju VMA dobila je nagradu Udruženja reumatologa Srbije, a njen rad sa temom: „Koncentracije pro i antiinflamatornih citokina kod bolesnica sa reumatoidnim artritisom“, proglašen je najboljim na nedavno održanom Godišnjem kongresu reumatologa Srbije.
Glavne teme kongresa odnosile su se na sistemske bolesti vezivnog tkiva i osteoporoza, a poseban akcenat je stavljen na terapiju reumatoidnog artritisa biološkim lekovima. U radu kongresa je učestvovalo i 12 predavača iz inostranstva, a stručnjaci Klinike za reumatologiju i kliničku imunologiju VMA prezentovali su više radova u vidu usmenih izlaganja i poster sesija.
Tokom kongresa, organizovani su i posebni vidovi edukacije iz različitih oblasti reumatologije u vidu pričaonica sa aktivnim učešćem slušalaca. Moderator pričaonice sa temom „Kontraverze u Sjogrenovom sindromu“ bio je načelnik Klinike za reumatologiju i kliničku imunologiju VMA, pukovnik prof. dr Dušan Stefanović, , a uvodna izlaganja održali su stručnjaci klinike doc. dr Branislava Glišić i ass. dr Gorice Ristić. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas