382.jpg

Najbolji rad na simpozijumu

16. 12. 2008

 Beograd, 16. decembar - Rad vojnog službenika Vere Đuričić iz Klinike za ortopediju i traumatologiju VMA sa temom „Uloga sestre u edukaciji osoblja o važnosti stresora u preoperativnoj brizi“, proglašen je najboljim radom koji je izložen na nedavno održanom Simpozijumu glavnih medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srbije. 

Tematski simpozijum posvećen „Bezbednosti sestara na radu“ održan je na Tari u organizaciji Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, a u njegovom radu učestvovalo je više od 500 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije.
Glavne teme izlaganja odnosile su se na zaštitu od infekcija, jonizujućeg zračenja, bezbedno rukovanje lekovima, kao i fizičko i mentalno zdravlje medicinskih sestara.
Tokom simpozijuma održan je i kurs sa radionicom na temu: „.Edukacija medicinskih sestara, tehničara i babica u oblasti prevencije i kontrole bolničkih infekcija», kojim je rukovodila Načelnik Odeljenja za prevenciju i kontrolu bolničkih infekcija VMA, doc.dr.Vesna Šuljagić.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas