440.jpg

Najbolji u 93. klasi Škole rezervnih oficira

29. 08. 2008

Beograd, 29. avgust - Dan pre zvaničnog završetka školovanja 93. klase Škole rezervnih oficira Sanitetske službe Vojske Srbije, u amfiteatru Vojnomedicinske akademije održana je svečanost na kojoj su promovisani najbolji polaznici u klasi.

Svečanosti je prisustvovao i načelnik Uprave za zdravstvo SMR MO, brigadni general doc. dr Veljko Todorović. U obraćanju prisutnima general Todorović je ocenio da je u sistemu školovanja rezervnih oficira sanitetske službe učinjen značajan napredak i da je to važan ulog za rad budućeg Regionalnog centra za vojnomedicinsku edukaciju.

Prvi u rangu je dr Aleksandar Jevtić, sa prosečnom ocenom 9,37, drugi dr Vladan Dimitrijević (9,32), a treći su dr Marko Smiljanić i dr Vladimir Biočanin, sa prosečnom ocenom 9,26. Za postignuti uspeh, oni su nagrađeni prigodnim nagradama.
Ocenjujući rezultate školovanja, načelnik Sektora za školovanje i NIR VMA prof. dr Mirjana Životić-Vanović, posebno je istakla da su svi u klasi bili vrlo motivisani za učenje, da su pokazali odlično znanje, da su se aktivno angažovali u izradi seminarskih radova, koje su vrlo uspešno branili na javnom času pred Nastavno-naučnim većem VMA. Na završnoj vežbi „Dilomac 2008“ i tokom drugog dela školovanja kojeg su proveli u jedinicama i ustanovama Vojske, pokazali su visok stepen profesionalizma, pa će 93. klasa ostati zapisana kao jedna od najuspešnijih, naglasila je prof. Vanović.
U ime slušalaca 93. klase, obratio se najbolji među njima dr Aleksandar Jevtić koji je tom prilikom rekao: „Znanje i iskustvo koje su nam preneli najbolji lekari sa VMA, za nas predstavljaju podstrek da se u budućnosti još više trudimo i usavršavamo kako bi VMA imala kadar dostojan svojih prethodnika“.
Inače, u poslednje vreme se sve veći broj lekara opredeljuje da vojni rok služi školujući se za rezervne oficire Sanitetske službe. Mnogi od njih i svoje profesionalne ciljeve vezuju za Vojsku, jer upravo tu vide priliku da se profesionalno iskažu i dalje školuju i usavršavaju. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas