364.jpg

Najnovije metode u perkutanoj traheostomiji

10. 02. 2009

 U poseti Klinici za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA bio je prof. dr Antonio Fantoni, anesteziolog iz Milana, Italija, autor tehnike perkutane traheostomije sa saradnicima. 

Prof. dr Antonio Fantoni je održao Seminar o translaringealnoj traheostomiji – najnovijoj metodi perkutane traheostomije u današnjoj intenzivnoj medicini, čiji je on autor. Seminaru su prisustvovali ugledni lekari iz Srbije (Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Kraljevo, Užice, Subotica, Zrenjanin, Pančevo) kao i kolege iz inostranstva (Rumunije, Bugarske, BiH, Makedonije, Crne Gore). Posle uvodnih izaganja polaznici Seminara su bili u mogućnosti da na modelima sami isprobaju najnoviju tehniku perkutane traheostomije i ovladaju veštinom njenog izvođenja.

Seminar je organizovan u okviru aktivnosti Centra za kontinuiranu medicinsku edukaciju Vojnomedicinske akademije, a u ime VMA ovim Seminarom je rukovodio pukovnik prof. dr Predrag Romić. Polaznici Seminara su dobili sertifikate Centra za kontinuiranu medicinsku edukaciju VMA, kao i sertifikate o savladanim veštinama.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas