290.jpg

Najviše ocene za angažman VMA na Univerzijadi 2009

15. 07. 2009

U okviru medicinskog zbrinjavanja Univerzijade 2009 svakog dana je u Polikliklinici VMA u Univerzitetskom selu i na borilištima bilo angažovano oko 300 pripadnika VMA. Tokom trajanja takmičenja medicinske ekipe VMA imale su prosečno oko 180 intervencija dnevno. Stručnjaci VMA najčešće su zbrinjavali sportske povrede ekstremiteta-distorzije i frakture, a od oboljenja kod učesnika Univerzijade najčešće su bile prisutne infekcije respiratornih puteva i kožne alergijske reakcije. Specijalisti preventivne medicine VMA su od dolaska sportista u Beograd i tokom takmičenja dnevno obavljali oko 750 analiza hrane i 140 analiza vode.
Najviši predstavnici Međunarodne univerzitetske sportske federacije (FISU) izrazili su izuzetno zadovoljstvo mogućnostima, kapacitetima VMA i angažmanom njenih pripadnika tokom takmičenja.
Predsednik FISU Džordž Kilijan izjavio je za medije u Srbiji da je zdravstvena zaštita manifestacije bila na izuzetno visokom nivou.
- To je jedna od najjačih karika u sistemu Univerzijade. Moram da pohvalim VMA koja je zadužena da sve funkcioniše kako treba kada je u pitanju zdravlje na Univerzijadi – rekao je Kilijan.
I Generalni sekretar FISU Erik Santron odao je priznanje VMA naglasivši da je Dom zdravlja u Belvilu ispunio najviše svetske standarde.
- Oduševljen sam načinom rada i opremljenošću poliklinike VMA u Univerzitetskom selu. To je najbolja poliklinika koju smo imali na univerzijadama. Reakcija ljudi bila je izuzetna – izjavio je Santon.
Dr Lorens Donald Rink, predsednik medicinske komisije FISU čestitao je rukovodstvu i svim pripadnicima VMA na uloženim naporima u organizaciji medicinskog zbrinjavanja Uiverzijade 2009. “Izuzetno smo zadovoljni ostvarenom saradnjom sa VMA. Čestitam Vam na izvrsnoj organizaciji, visokim standardima i iskazanom profesionalizmu ”, rekao je dr Rink.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas