429.jpg

Nastavak uspešne vojnomedicinske saradnje Kine i Srbije

16. 09. 2008

Beograd, 16. septembar - U narednih mesec dana na stručnom usavršavanju u Vojnomedicinskoj akademiji boraviće pripadnici sanitetske službe Narodnooslobodilačke armije NR Kine Li Feng koji će se usavršavati u oblasti plastične hirurgije i opekotina i Guo Jia Xi koji će se detaljnije upoznati sa mendžmentom i principima organizacije i rukovođenja kompleksnim megasistemom  kakav je VMA.  

Gostima iz Kine dobrodošlicu u VMA poželeo je načelnik general-major prof. dr Miodrag Jevtić sa saradnicima  koji je tom prilikom naglasio da „ veruje da će kineske kolege imati mnogo toga da nauče u VMA  i da će saradnja dve vojnomedicinske službe biti u budućnosti dalje unapređivana u obostranom interesu, kako je i dogovoreno u prošlonedeljnom razgovoru sa predstavnicima najvišeg rukovodstva Narodnooslobodilačke armije NR Kine“.     

Intenzivna vojnomedicinska saradnja dve države započeta je  tokom prošle godine kada su kineski lekari na studijskom boravku u VMA imali priliku da se upoznaju sa iskustvima i radom stručnjaka Klinike za ortopediju i traumatologiju VMA, a  stručnjaci VMA  posetili  su neke vojnomedicinske centre u NR Kini.


Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas