501..jpg

Naučna konferencije medicinske biohemije na VMA

01. 12. 2011

14. godišnja naučna konferencija posvećena životu i delu profesora Ivana Berkeša u organizaciji Instituta za medicinsku biohemiju VMA, Instituta za medicinsku biohemiju Kliničkog centra Srbije i Društva medicinskih biohemičara Srbije održana je danas na VMA.
Uvodnu reč na Konfernciji održali su direktor Instituta za medicinsku biohemiju Kliničkog centra Srbije i predsednik Društva medicinskih biohemičara Srbije profesorka dr Nada Majkić – Singh, načelnik VMA pukovnik prof. dr Marijan Novaković i dekan Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu profesor dr Nada Kovačević. Konferencija je okupila veliki broj biohemičara iz Srbije i regiona.
Dodeljene su nagrade i priznanja Naučnog fonda „Profesor Ivan Berkeš“ najboljim studentima – studentima generacije sa Farmaceutskog fakulteta u Beogradu.
Ivan Berkeš bio je profesor Farmaceutskog fakulteta i jedan od utemeljivača medicinske biohemije u Jugoslaviji. Autor je nekoliko knjiga, među kojima „Opšta i medicinska enzimologija“ i preko 200 naučnih radova objavljenih u domaćim i stranim časopisima. Društvo medicinskih biohemičara Jugoslavije i Farmaceutski fakultet Univerziteta u Beogradu formirali su Naučni fond „Profesor Ivan Berkeš“ i ustanovili naučnu konferenciju posvećenu životu i delu profesora Ivana Berkeša, koja se svake godine u decembru tradicionalno održava na VMA.
Beograd, 1. decembar 2011. godine  

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas