503.jpg

Naučna tribina posvećena liku i delu generala Vojvodića

26. 02. 2018

Načelnik Grupe neuropsihijatrijskih klinika Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Ranko Raičević održao je predavanje na naučnoj tribini Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU).
Naučna tribina bila je posvećena životu i delu generala-potpukovnika akademika Vladimira Vojvodića, bivšeg načelnika Vojnomedicinske akademije i načelnika nekadašnje Sanitetske uprave.
Akademik Vojvodić nakon obrazovanja na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu prošao je put predavača u svim zvanjima do redovne profesore 1975. godine za predmet farmakologija i toksikologija. Prema rečima profesora Raičevića, bogata biografija generala Vojvodića i brojna vojna i stručna odlikovanja, nagrade i priznanja govore u prilog tome da je reč o istaknutom vojnom lekaru čiji je stručni i naučni doprinos iz oblasti vojne farmakologije i toksikologije prepoznat van granica naše zemlje. General Vojvodić bio je član brojnih međunarodnih asocijacija, predsednik Udruženja toksikologa Jugoslavije, konsultant Svetske zdravstvene organizacije, član izdavačkih i uređivačkih saveta domaćih i međunarodnih publikacija, kao i redovni član CANU u kojoj je obavljao dužnost predsednika Odbora za medicinska istraživanja.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas