Neurohirurzi1.jpg

Neurohirurzi VMA o terapiji bola

21. 12. 2016

Sastanak na temu multidisciplinarnog pristupa u lečenju bola u organizaciji Neurohirurške sekcije Srpskog lekarskog društva i Klinike za neurohirurgiju Vojnomedicinske akademije održan je na VMA.
Niz predavanja o hroničnom bolu, vodećem zdravstvenom problemu u Evropi, održali su neurohirurzi VMA. Pored klasifikacije, terapijskih mogućnosti i proceni ishoda lečenja različitih tipova bolnih sindroma, bilo je reči i o diferencijalnoj dijagnozi lumboišialgije i pratećih oboljenja koja imaju veliki uticaj na kvalitet života pacijenata i česti su uzroci radne nesposobnosti. Predstavljena je takođe neuromodulacija - tercijarni vid lečenja hroničnog bola, ali i iskustva Klinike za neurohirurgiju VMA u ovakvom tretmanu neuropatskog bola.
Uz isticanje značaja multidisciplinarnog pristupa, odsustva neželjenih efekata i umanjenja rizika od teških komplikacija u svim oblicima terapije bola, prisutni su imali priliku da čuju više i o ulozi medicinske sestre u procesu lečenja neurohirurških pacijenata.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas