prof. raicevic maj 2013.jpg

Neurolozi VMA na Adriatic Neurology forumu u Dubrovniku

08. 05. 2013

Stručni tim Klinike za neurologiju Vojnomedicinske akademije, predvođen pukovnikom prof. dr Rankom Raičevićem načelnikom Grupe neuropsihijatrijskih klinika VMA, učestvovao je na tradicionalnom sastanku međunarodnog karaktera Adriatic Neurology Forum održanom krajem aprila 2013. godine u Dubrovniku. Sastanak je ocenjen kao jedan od najznačajnijih i najkvalitetnijih skupova u oblasti neurologije na ovim prostorima.
Lekari Klinike za neurologiju VMA od osnivanja imaju jednu od vodećih uloga u organizaciji ovog značajnog sastanka, ali i u učešću u naučnom programu. Prof. Raičević, osnivač i stalni kopredsednik organizacionog i naučnog odbora foruma, održao je plenarno predavanje "Neurokardiologija - fikcija ili stvarnost", dok je prof. dr Evica Dinčić izlagala na temu Renin-angiotenzinog sistema u multiploj sklerozi. Zapažene usmene i poster prezentacije tokom dana namenjenog mladim neurolozima imali su i lekari na specijalizaciji na VMA dr Edin Hodžić, kap. dr Viktor Pasovski, kap. dr Nenad Komatina, dr Rade Popović i kap. dr Aleksandar Marković.
Na sastanku u čijem radu od samog početka uzimaju učešće vodeći autoriteti neurologije i neuronauka, ove godine prisustvovalo je preko 150 učesnika iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, kao i lekari iz Izraela, Francuske i Italije.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas