201.jpg

Nova klasa Škole rezervnih oficira sanitetske i veterinarske službe

08. 03. 2010

Beograd, 8. mart – Povodom početka školovanja 97. klase rezervnih oficira sanitetske službe i 95. klase rezervnih oficira veterinarske službe, održana je već tradicionalna prigodna svečanost kojoj su pored budućih rezervnih oficira, prisustvovali načelnik VMA, šefovi Katedri, nastavnici i komandant Škole rezervnih oficira.
Budućim rezervnim oficirima, načelnik VMA, general-major, prof. dr Miodrag Jevtić poželeo je dobrodošlicu sledećim rečima: „Danas, kada postoji mogućnost izbora kako će se služiti vojni rok, posebno cenimo vaše opredeljenje da to učinite tako što ćete obuću uniformu Vojske Srbije i savladati znanja i veštine koje treba da ima rezervni oficir sanitetske službe. Nastavnici VMA će vam preneti sva potrebna znanja i iskustva koja su sticana generacijama unazad, koja će vam biti veoma korisna u svakodnevnom poslu, ma gde da budete radili. I mi ćemo učiti od vas, jer očekujemo da ćete ocenjivati naše edukatorske sposobnosti i da ćete davati predloge, kao i generacije pre vas, što će nama dati šansu da budemo još bolji u prenošenju znanja“, rekao je načelnik VMA, general-major, prof. dr Miodrag Jevtić. „Pozivam vas da učimo zajedno, da na najbolji mogući način istoristite sve mogućnosti koje vam nudi Vojnomedicinska akademija, institucija koja je pokazala i dokazala svoje stručne i naučne vrednosti“.
U narednih šest meseci, slušaoci će pohađati nastavu iz vojno-stručnih i vojno-specijalističkih predmeta, sa posebnim naglaskom na medicinsku doktrinu u zbrinjavanju povređenih i obolelih u uslovima masovnih nesreća i prirodnih katastrofa. Na kraju prvog tromesečnog dela školoavnja, stečana znanja i veštine biće praktično proverene na vojnoj vežbi, a školovanje se završava tromesečnim stažiranjem i jedinicama i ustanovama Vojske Srbije, nakon čega će slušaoci biti proizvedeni u čin rezervnog potporučnika.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas