276.jpg

Nova klasa Škole rezervnih oficira Sanitetske i Veterinarske službe VMA

07. 09. 2009

Beograd, 7.septembar - "Svi vi koji danas stupate u svete prostorije ovog hrama medicinske struke i nauke, bilo kao slušaoci Škole rezervnih oficira Sanitetske i Veterinarske službe, dakle kao svršeni studenti ili kao studenti koji tek treba da ovladaju lekarskim i vojničkim veštinama, imaćete privilegiju da u instituciji ovakvog ranga, u ovom medicinskom gradu, proširujete postojeća i stičete nova stručna i naučna znanja, ali ćete steći i kvalitet više: naučićemo vas vojnostručnim veštinama, poštovanju doktrine i specifičnoj posvećenosti vojsci, narodu, instituciji, prenećemo vam svoja jedinstvena iskustva iz mnogih domena medicine. Vojnomedicinska akademija je od danas i Vaš dom. Dobrodošli! "- istakao je načelnik VMA , general-major prof. dr Miodrag Jevtić, govoreći na svečanom početku školovanja 96.klase Škole rezervnih oficira Sanitetske službe i 94.klase Škole rezervnih oficira Veterinarske službe.

Svečanosti su prisustvovali komandanti Škole rezervnih oficira, nastavnici VMA i rukovodioci organizacijskih celina ove ustanove, kao i studenti Prve klase Visoke škole medicine VMA koji su 1.septembra započeli vojnostručnu obuku.

General Jevtić posebno se obratio kadetima VMA i tom prilikom rekao: "Vi ste budućnost srpske vojne medicine. Vi ste medicinska garda Ministarstva odbrane. Kompletan akademski potencijal VMA je u službi vašeg znanja i napretka. Ovde su vaši mentori, ovde su nastavnici koji će Vam preneti svoja znanja iz interne medicine, hirurgije, neuropsihijatrije, preventivne medicine. Želimo da vam svaki dan bude ispunjen novim saznanjima, da puno učite i da jednog dana budete bolji od nas. To od vas očekuju i Vojnomedicinska akademija i Ministarstvo odbrane, a to je i vaš dug prema vašim roditeljima i prema budućnosti" - naglasio je Jevtić.

 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas