472.jpg

Novi uspesi VMA

14. 06. 2008

Beograd, 14. jun - Vojnomedicinska akademija je od strane zemalja u regionu izabrana za regionalni centar vojnomedicinske edukacije, što je velika čast, ali i obaveza za obučavanje i treninge velikog broja medicinskih stručnjaka za efikasno postupanje u uslovima masovnih katastrofa – izjavio je načelnik VMA general prof. dr Miodrag Jevtić na konferenciji za novinare. On je podsetio i na to da su Vojnomedicinska akademija i Sanitetska služba Vojske Srbije primljeni u stalno članstvo Balkanskog komiteta vojne medicine, kao prva zemlja sa ovog prostora posle 12 godina postojanja ovog Komiteta, od strane Grčke, Bugarske, Turske i Rumunije, kao i da su VMA i Sanitetska služba Vojske Srbije od strane Svetskog komiteta vojne medicine izabrani za člana petočlane evropske grupe, koja ima zadatak da sagleda sve aspekte saradnje i rada na prostoru Evrope.

Prof. dr sc. med. Mirjana Životić-Vanović, Načelnik Sektora za školovanje i naučno istraživački rad VMA obavestila je novinare o još jednom velikom međunarodnom priznanju jer je stručni časopis lekara i farmaceuta Vojske Srbije Vojnosanitetski pregled nedavno uvršten u prestižnu bibliografsku bazu SCIE (Science Citation Index Expended) u kojoj se indeksiraju najuticajniji časopisi iz svih naučnih oblasti. VSP je trenutno jedini domaći časopis iz oblasti humane medicine koji se indeksira u ovoj bazi.

Dr sc. med. Elizabeta Ristanović, načelnik Odeljenja za odnose sa javnošću, predstavila je novu internet prezentaciju VMA istakavši da će od sada građani imati priliku da se kompletno i detaljno informišu o samoj VMA i svim njenim aktivnostima, pa i da pogledaju naučne i stručne biografije lekara koji su odgovorni za zdravlje pacijenata.
VMA je izrazila posebnu zahvalnost Pres kliping centru Srbije – Ninamediji i njenom direktoru Draganu Radiću, koja je, kao donaciju upapređenju komunikacija u oblasti medicine Srbije izradila ovaj sajt.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas