Reumatoloska sekcija.jpg

Novosti iz reumatologije

26. 12. 2012

Redovni sastanak Reumatološke sekcije Srpskog lekarskog društva u organizaciji Klinike za reumatologiju VMA održan je 25. decembra 2012. godine na Vojnomedicinskoj akademiji.
Načelnik Klinike prof. dr Dušan Stefanović najavio je da će tokom stručnog dela sastanka biti prikazani klinički tokovi dva pacijenta lečena na Vojnomedicinskoj akademiji, od anamneze do poslednjih rezultata.
Stručno izlaganje docent dr Branislave Glišić obuhvatilo je dijagnostiku, metode lečenja i terapije, kao i upotrebu različitih medikamenata pri lečenju gihta, dok je potpukovnik prof. dr Milan Petronijević govorio o transverzalnom mijelitisu u sistemskom eritemskom lupusu i neophodnosti multidisciplinarnog pristupa u lečenju. Detaljno su opisani svi koraci, od metodologije utvrđivanja bolesti do zaključaka i procenata uspešnosti terapije kod ovih bolesti.
Nakon predavanja usledio je radni deo sastanka prilikom kojeg je odabrano novo predsedništvo na čelu sa prof. dr Nadom Vujasinović-Stupar iz Instituta za reumatologiju Beograd.
 
 
Beograd, 26. decembar 2012. godine

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas