Novosti sa Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju VMA

05. 12. 2011

Pripadnici Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju VMA veoma aktivno su učestvovali u poslednjem periodu na različitim međunarodnim skupovima i stručnim usavršavanjima:
  • Svetski kongres ortopeda SICOT
Tim Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju VMA, u sastavu: pukovnik dr Milomir Košutić, pukovnik dr Rajko Vulović, potpukovnik dr Radoslav Barjaktarović, prim dr Ljubomir Pokimica, prim dr Goran Turković i maj dr Staša Munitlak učestvovao je na Svetskom kongresu ortopeda, koji je održan u Pragu, Češka Republika, u septembru 2011. godine. Član tima, dr Munitlak prezentovao je poster na temu: „Spoljašnja skeletna fiksacija kao inicijalni tretman u lečenju politraumatizovanih pacijenata. Tokom prezentacija, koje su obuhvatale sve delove ortopedske hirurgije i traumatologije, članovi tima su uz aktivno učešće imali priliku da se upoznaju sa najnovijim trendovima i metodama u lečenju.
  • Poseta Endoklinici u Hamburgu
Načelnik Grupe hirurških klinika VMA, pukovnik prof. dr Zoran Popović sa saradnicima majorom dr Draganom Radojičićem i dr Milomirom Milanovićem posetio je Endokliniku u Hamburgu, Nemačka u novembaru 2011. godine. Ova klinika zauzima vodeće mesto u lečenju inficiranih endoproteza u svetskim okvirima. Cilj posete bio je da se upoznaju, u ovom trenutku najreferentniji protokoli u lecenju inficiranih endoproteza kuka i kolena, kao i da se implementiraju u rad Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju VMA.
  • Masterclass - Primarna i reviziona hirurgija kuka
Lekari Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju VMA, major dr Aleksandar Radunović i major dr Danilo Knežević, pohađali su Masterclass iz primarne i revizione hirurgije kuka u Pragu, Češka Republika u novembru 2011. godine. Imali su priliku da sa vodećim evropskim stručnjacima u ovoj oblasti, aktivno diskutuju i razmatraju opcije lečenja na realnim slucajevima. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas