503.jpg

O "A - testu"

09. 12. 2014

Stručni sastanak Sekcije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Srpskog lekarskog društva i Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Vojnomedicinske akademije održan je na VMA.
Niz predavanja bio je posvećen "A - testu" namenjenom proceni i praćenju oporavka ortopedsko-traumatoloških pacijenata nakon operativnog lečenja. Jedinstveni klinički test delo je asistenta dr Aleksandre Vukomanović sa VMA, a nastao je u cilju procene aktivnosti koje pacijent treba da savlada u prvim danima nakon operacije. Deo je svakodnevne kliničke prakse u rehabilitaciji na VMA u poslednjih deset godina i govorilo se o njegovoj pouzdanosti i dijagnostičkoj tačnosti na osnovu dosadašnjih rezultata, a istaknut je i značaj njegove primene kod svih specijalnosti koje učestvuju u procesu rehabilitacije pacijenata.
Nakon stručnog dela sastanka načelniku Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju VMA pukovniku prof. dr Aleksandru Đuroviću dodeljena je zahvalnica Srpskog lekarskog društva za značajan doprinos publicističkoj delatnosti u oblasti fizijatrije u našoj zemlji.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas