NGOhajo 012019.jpg

O nastavku saradnje sa Nacionalnom gardom Ohaja

05. 02. 2019

Četvoročlana delegacija Oružanih snaga Nacionalne garde Ohaja predvođena pukovnikom Kevinom Edvardsom (Kevin Edwards) boravila je u poseti Upravi za vojno zdravstvo.
Poseta je organizovana radi inicijalne planske konferencije, a u vezi koncepta razvoja zajedničkog medicinskog angažovanja i edukacije u oblasti vojne medicine. Teme sastanaka održanih tokom trodnevne posete, a kojima su prisustvovali i predstavnici Kancelarije Sjedinjenih Američih Država za saradnju u oblasti odbrane, uključivale su predloge saradnje u oblasti specijalističkih edukacija, kurseva i različitih stručnih obuka tokom ove godine. Pored toga, analizirane su i aktivnosti u okviru zajedničkog medicinskog angažovanja u periodu od 2011. do 2018. godine.
Dugogodišnja saradnja vojnog saniteta Srbije i Nacionalne garde Ohaja u okviru Programa državnog partnerstva razvija se od 2006. godine. Poseban doprinos ogleda se kroz humanitarne aktivnosti odnosno pružanje medicinske pomoći civilnom stanovništvu kojem ona nije svakodnevno dostupna.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas