503.jpg

Obeležavanje Evropskog dana donacije i transplantacije organa

07. 10. 2015

Evropski dan donacije i transplantacije organa biće obeležen na Vojnomedicinskoj akademiji u petak, 9. oktobra 2015. godine sa početkom u 14.00 časova.
Na skupu namenjenom unapređenju programa donacije organa i tkiva i podizanja svesti građana u našoj zemlji biće reči o mestu i ulozi VMA u razvoju transplantacione medicine u Srbiji, o značaju donacije organa, o ulozi anesteziologa-intenzivista kao i dostignućima Centra za transplantaciju organa VMA. Nakon predavanja svim klasama kadeta Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu, kao i svim zainteresovanima biće omogućeno potpisivanje donorskih kartica.
Istim povodom u petak, 9. oktobra 2015. godine biće održane tribine u organizaciji Saveza organizacija bubrežnih invalida Republike Srbije na kojima će učestvovati lekari VMA. Načelnik Centra za transplantaciju solidnih organa VMA pukovnik mr sc. med. Neven Vavić održaće predavanje „Od dijalize do transplantacije bubrega - šta je važno znati“ u 18.00 časova u maloj sali Kolarčeve zadužbine, dok će načelnik Grupe internih klinika VMA pukovnik prof. dr Đoko Maksić govoriti o transplantaciji organa u Srbiji u 20.00 časova u Domu omladine u Beogradu.
Ulaz na oba događaja je slobodan.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas