Obelezen_Dan_VB_NS_1.jpg

Obeležen Dan Vojne bolnice Novi Sad

14. 11. 2018

Povodom obeležavanja 235 godina postojanja Vojne bolnice Novi Sad, u Domu Vojske Srbije u Novom Sadu, održana je prigodna svečanost kojoj su prisustvovali načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr sci med. Uglješa Jovičić i zamenik načelnika VMA brigadni general prof.dr Dragan Dinčić.
Obraćajući se prisutnima, general Jovičić rekao je da se u Vojnoj bolnici Novi Sad, koja je jedina stacionarna vojnozdravstvena ustanova na teritoriji Vojvodine, godišnje pregleda oko 95.000 vojnih i 15.000 civilnih osiguranika, a hospitalizuje više od 120 vojnih i 900 civilnih osiguranika.
- Duga istorija ove bolnice predstavlja svedočanstvo posvećenosti sanitetskog osoblja služenju svojoj državi i vojsci, kako u mirovnim misijama tako i vanrednim situacijama danas, tako i nekada u zbrinjavanju velikog broja ranjenika, istakao je general Jovičić i naglasio da će Uprava za vojno zdravstvo uvek biti tu da podrži i usmeri sve napore da Vojna bolnica Novi Sad bude i ostane jedan od stubova vojnog zdravstva.
Upravnik Vojne bolnice Novi Sad pukovnik Bratoljub Brkljača, u svom obraćanju, podsetio je na dugu istoriju ove najstarije vojne bolnice u Evropi, čiji zaposleni kako je istakao, s ponosom nastavljaju tradiciju brojnih generacija slavnih predaka.
U nastavku svečanosti, uz prigodan kulturno-umetnički program, dodeljene su zahvalnice zaslužnim institucijama i pojedincima za saradnju sa ovom vojnozdravstvenom ustanovom u prethodnih godinu dana.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas