sesta klasa 2014.JPG

Obeležen početak školske godine na Medicinskom fakultetu VMA

29. 09. 2014

Početak nove školske godine na Medicinskom fakultetu Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u Beogradu obeležen je danas na VMA. Svečanosti su prisustvovali rektor Univerziteta odbrane u Beogradu general-potpukovnik prof. dr Miodrag Jevtić, načelnik VMA brigadni general prof. dr Marijan Novaković, dekan Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu brigadni general akademik prof. dr Miodrag Čolić, kao i šefovi katedri i mentori kadeta.
Dekan Medicinskog fakulteta VMA UO brigadni general akademik prof. dr Miodrag Čolić otvorivši skup napomenuo je da je ovogodišnjim upisom šeste klase kadeta MF VMA zaokružen broj upisa svih generacija i da će u septembru iduće godine biti promovisana prva generacija diplomiranih doktora medicine. Kadetima kojih je na studijama trenutno 159, poželeo je nastavak požrtvovanosti plemenitoj profesiji, a novoupisanima dobrodošlicu na VMA.
Rektor Univerziteta odbrane u Beogradu general-potpukovnik prof. dr Miodrag Jevtić istakao je da je privilegija na ovom mestu videti tako veliki broj pripadnika Univerziteta, a posebno što se među njima nalaze i strani kadeti koji su doneli odluku da se ovde školuju. Uz srećan početak školovanja kadetima je poželeo da nakon jake selekcije koju su uspešno prevazišli na prijemnom ispitu nastave da ulažu energiju u dalji razvoj i školovanje, a VMA i Univerzitet odbrane će učiniti sve da im stvore uslove za uspešan akademski rad.
U obraćanju kadetima načelnik VMA brigadni general prof. dr Marijan Novaković čestitao je početak nove školske godine i izjavio da iskreno veruje da očekivani dobri rezultati svih generacija neće izostati napomenuvši da je cela VMA na raspolaganju radi dostizanja visokog uspeha njihovog školovanja. Podsetio je takođe da ove godine VMA obeležava 170 godina postojanja što je tradicija koja posebno obavezuje da se nastavi kvalitetna osnova koju su postavili slavni prethodnici.
Svečanost je završena upoznavanjem 26 kadeta šeste klase Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane sa nastavnicima - mentorima koji će pratiti njihov rad tokom celog školovanja.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas