7klasa kadeta MF VMA.jpg

Obeležen početak školske godine na Medicinskom fakultetu VMA

02. 10. 2015

Početak nove školske godine za kadete i kadetkinje Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu obeležen je na Vojnomedicinskoj akademiji. Svečanosti su prisustvovali zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Zoran Šegrt i dekan Medicinskog fakulteta VMA pukovnik prof. dr Nebojša Jović sa saradnicima.
Zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Zoran Šegrt poželeo je uspešan početak studija najmlađoj klasi kadeta i kadetkinja i nastavak školovanja starijim generacijama. Napomenuo je specifičnosti poziva vojnog lekara i istakao kvalitet i prednosti studiranja na Medicinskom fakultetu VMA, kao i obaveze koje čekaju kadete sedme klase uzevši u obzir uspeh dosadašnjih generacija.
Dekan Medicinskog fakulteta VMA pukovnik prof. dr Nebojša Jović čestitao je sedmoj klasi kadeta i kadetkinja završetak vojne obuke i početak stručnog obrazovanja. Rekao je da je ih čekaju brojne obaveze, ali da će imatu podršku cele institucije i u tom smislu istakao važnost mentorskog pristupa prilikom sticanja znanja i veština.
Svečanost je završena upoznavanjem 25 kadeta i kadetkinja sedme klase sa nastavnicima - mentorima koji će pratiti njihov napredak tokom šestogodišnjih studija.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas