Održan kurs medicinskog planiranja-1.jpg

Održan kurs medicinskog planiranja

15. 04. 2016

 

Kurs iz oblasti medicinskog planiranja u organizaciji Oružanih snaga Velike Britanije održan je od 11. do 15. aprila 2016. godine u Trening centru sanitetske službe VMA. Svečanosti povodom završetka kursa prisustvovali su zastupnik načelnika Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane pukovnik dr Uglješa Jovičić, izaslanik odbrane Velike Britanije pukovnik Sajmon Ficgibon (Simon Fitzgibbon) i načelnik Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad VMA pukovnik dr Miroslav Broćić sa saradnicima.
Pukovnik dr Jovičić je tokom svečanosti naveo da je održani kurs osnova za dobro funkcionisanje vojnog zdravstva i zahvalio na profesionalnom konceptu kojim je aspekt sanitetske organizacije približen polaznicima u teorijskom, ali i praktičnom smislu.
Obuku o upoznavanju doktrine sanitetske službe i taktike Oružanih snaga Velike Britanije održao je petočlani instruktorski tim na čelu sa majorom Timotijem Rovilsonom (Timothy Paul Rawilson), a kurs je uspešno pohađalo 22 oficira iz vojnozdravstvenih ustanova Ministarstva odbrane i sanitetskih jedinica Vojske Srbije.

 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas