323.jpg

Održan Međunarodni kongres epileptologa

02. 05. 2009

Beograd, 2. maj - U organizaciji Klinike za neurologiju VMA, u saradnji sa Savezom Liga Srbije za borbu protiv epilepsije, u VMA je od 23. do 26.aprila održan kongres epileptologa,  kome je  prisustvovalo oko  tri stotine stručnjaka iz zemlje i inostranstva koje se bave ovom problematikom.
Među najuglednijim gostima-predavačima koji se smatraju liderima u ovoj oblasti u svetu, gosti naše zemlje i naše institucije bili su prof Imad Najm, direktor vodećeg centra za lečenje epilepsije u SAD (Cleveland Clinic Epilepsy Center, USA) i prof Walter van Emde Boas, rukovodilac uglednog epileptološkog centra u Holandiji (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland, Heemstede / Zwolle, The Netherlands), zatim prof A.Covanis iz Grčke (Atina), i mnogobrojne kolege epileptolozi iz Francuske (Grenoble), Italije (Novara), Austrije (Insbruck), Danske(Copenhagen) i Poljske.
Klinika za neurologiju i Funkcionalna neurološka dijagnostika VMA predstavili su na ovom skupu svoje rezultate i iskustva koja se odnose na primenu novih lekova u lečenju epilepsije, ali takođe i iskustva u primeni dijagnostičkih protokola video-elektroencefalografije pri diferencijaciji autentičnih epileptičkih napada od kriza svesti drugih etiologija.
Tokom kongresa održan je i edukativni kurs EUREPA čiji je pokrovitelj bila Evropska akademija za epilepsiju, strukovno udruženje posredstvom kojeg se promoviše stvaranje interaktivne mreže edukativnih trening centara. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas