Endokrinologija 20052016.jpg

Održan sastanak Endokrinološke sekcije SLD

20. 05. 2016

Stručni sastanak u organizaciji Endokrinološke sekcije Srpskog lekarskog društva i Klinike za endokrinologiju Vojnomedicinske akademije održan je danas na VMA.
U uvodnom delu sastanka govorili su predsednik Sekcije prof. dr Milan Petakov, načelnik Klinike za endokrinologiju VMA pukovnik prof. dr Zoran Hajduković i direktor Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma Kliničkog centra Srbije akademik Nebojša Lalić. Osim o temama današnjeg sastanka bilo je reči o homogenizaciji endokrinološke struke u našoj zemlji i nastavka dosadašnje uske saradnje endokrinologa iz različitih zdravstvenih centara u cilju unapređenja prakse.
Stručni deo programa obuhvatio je predavanja o endokrinim tumorima. Potpukovnik dr Saša Kiković sa Klinike za endokrinologiju VMA održao je predavanje o metodama lokalizacije insulinoma, retkog tumora beta ćelija sa veoma raznolikom kliničkom slikom, a hipoglikemijom kao glavnom kliničkom manifestacijom. O dijagnostičkim tehnikama i lečenju neuroendokrinih tumora govorila je dr Tatjana Isailović iz Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma Kliničkog centra Srbije (KCS), dok je o iskustvima u lečenju ovih komplikovanih maligniteta nespecifičnog toka hemoembolizacijom jetre predavala internista-endokrinolog dr Sanja Ognanjović takođe iz Klinike za endokrinologiju KCS.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas