Anestezija feb2014.jpg

Održan simpozijum o mehaničkoj ventilaciji

10. 02. 2014

Dvodnevni simpozijum iz oblasti mehaničke ventilacije, važne terapijske mere u intenzivnom lečenju respiratornih poremećaja, u organizaciji Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA i Sekcije za anesteziologiju, intenzivno lečenje i terapiju bola Srpskog lekarskog društva održan je na Vojnomedicinskoj akademiji.
Predavanja eminentnih stručnjaka o ovoj kompleksnoj oblasti tokom prvog dana, osim podsećanja na dug istorijat razvoja aparata, fiziologiju respiratornog sistema i monitoring bolesnika, obuhvatila su i najnovija istraživanja neophodna za razumevanje i pravilno lečenje pacijenata u različitim fazama bolesti.
Tokom drugog dana, posebna pažnja bila je posvećena respiratornoj podršci određenim subpopulacijama pacijenata, obolelim od teških oblika influence izazvanim virusom H1N1 i groznicom zapadnog Nila, kao i specifičnostima mehaničke ventilacije kod dece.
Tokom simpozijuma su održane i radionice koje su se sastojale od interaktivnih diskusija i praktičnog rada na savremenim aparatima.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas