15.konferencija_biohemicara.jpg

Održana 15. konferencija biohemičara

04. 12. 2012

Naučna konferencija biohemičara posvećena životu i delu prof. dr Ivana Berkeša, petnaesta po redu, u organizaciji Instituta za medicinsku biohemiju VMA, Društva medicinskih biohemičara Srbije i Instituta za medicinsku biohemiju Kliničkog centra Srbije, održana je danas na Vojnomedicinskoj akademiji.
Načelnik Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad VMA pukovnik prof. dr Predrag Romić pozdravio je učesnike skupa u ime Vojnomedicinske akademije i istakao značaj medicinske biohemije za savremenu dijagnostiku i efikasno lečenje bolesnika. Takođe, izrazio je zahvalnost ustanovama koje su tradicionalni pokrovitelji ovog naučnog skupa na izuzetnoj saradnji sa VMA.
Organizacioni odbor konferencije, prof. dr Nada Majkić - Singh, izvršni direktor Društva medicinskih biohemičara Srbije, prof. dr Zorica Vujić, dekan Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i prof. Svetlana Ignjatović, direktor Instituta za medicinsku biohemiju Kliničkog centra Srbije, podsetili su prisutne na dug istorijat i početke medicinske biohemije u Srbiji čiji je utemeljivač bio prof. dr Berkeš. Najboljim studentima Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu dodeljena su i priznanja Naučnog fonda „Profesor Ivan Berkeš“.
Tokom naučnog dela programa koji je okupio veliki broj domaćih predavača, kao i gošću iz Turske prof. dr Nuraj Ulusu (Nuray Ulusu) sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Ankari, prisutni su imali priliku da čuju najnovija dostignuća iz oblasti medicinske biohemije. Ovom prilikom promovisana je i knjiga „Klinička enzimologija“ autora prof. dr Nade Majkić - Singh.
 
Beograd, 4. decembar 2012. godine

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas