Anglo-srpski dani.jpg

Održani "Anglo-srpski dani anestezije"

09. 10. 2012

Stručni skup anesteziologa Velike Britanije i Srbije "Anglo-srpski dani anestezije" održan je od 4. do 6. oktobra 2012. godine u Beogradu. Ovaj međunarodni simpozijum koji je okupio veliki broj stranih i domaćih predavača po peti put je organizovalo Udruženje anesteziologa i intenzivista Srbije pod pokroviteljstvom VMA.
Svečanom otvaranju prisustvovali su načelnik Uprave za vojno zdravstvo pukovnik prof. dr Zoran Popović, koji je pozdravio skup u ime sanitetske službe Ministarstva Odbrane, kao i načelnik Vojnomedicinske akademije brigadni general prof. dr Marijan Novaković. Kroz uvodno predavanje, prof. dr Dragan Vučović prisutnima je predstavio istoriju i budućnost srpske anestezije, sa posebnim osvrtom na značajnu ulogu anesteziologa iz Velike Britanije u prvim koracima savremene anesteziologije na Balkanu.
Na dvodnevnom simpozijumu održana su brojna uspešna i dobro posećena predavanja o aktuelnim temama iz ove oblasti, uključujući i predavanja devet lekara Vojnomedicinske akademije. Svečana diploma Udruženja uručena je prof. dr Nilu Soniju (Neil Sonny) iz Velike Britanije, dugogodišnjem učesniku skupova ove vrste, čije je predavanje „Mitovi u anesteziologiji i intenzivnoj medicini“ izazvalo veliku pažnju.
 
Beograd, 9. oktobar 2012. godine

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas