285.jpg

Osam godina saradnje VMA i Kongresne biblioteke u Vašingtonu

22. 07. 2009

Beograd, 22. jul - Gospodin Miliša Petronijević iz Kongresne biblioteke u Vašingtonu posetio je VMA. Gospodin Petronijević je izuzetno zaslužan za uspešnu saradnju VMA sa najpoznatijom svetskom bibliotekom koja je započela pre osam godina. Zahvaljujući toj saradnji, stručna biblioteka VMA je iz Kongresne biblioteke u Vašingtonu dobila više stotine najznačajnijih monografskih publikacija iz svih oblasti medicine, farmacije i stomatologije, a rezultati i publikacije naših stručnjaka našle su svoje mesto u vašingtonskoj biblioteci.
VMA je trenutno jedina institucija u regionu jugoistočne Evrope sa kojom Kongresna biblioteka održava razmenu stručne literature. Obogaćivanje bibliotečkog fonda VMA najnovijim izdanjima i kapitalnim delima biomedicinske struke i nauke, našoj stručnoj biblioteci omogućuje lidersku poziciju u Srbiji, ali i regionu.
Zahvaljujući g-dinu Petronijeviću na dosadašnjem angažovanju i spremnosti da pomogne svojoj zemlji, načelnik VMA general-major, prof. dr Miodrag Jevtić istakao je da je znanje koje je u VMA kroz stručne publikacije stiglo iz Kongresne biblioteke iskorišćeno na pravi način, za dobrobit onih kojima je medicinska pomoć bila neophodna i da će biti uloženo u budućnost srpske medicine, jer će ta stručna literatura biti na raspolaganju studentima vojne medicine koji će se školovati u VMA.
Čestitajući načelniku VMA na akreditaciji studija medicine, g-din Petrponijević naglasio je da veruje da će knjige koje će i ubuduće stizati iz Kongresne biblioteke pomoći studentima VMA da postanu vodeći medicinski stručnjaci priznati širom sveta.

Na kraju posete, načelnik VMA je uvaženom gostu iz SAD u znak dosadašnje i buduće saradnje uručio specijalnu zahvalnicu, kao i primerke monografije o VMA i njenim načelnicima.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas