387.jpg

OSNAŽEN AKADEMSKI POTENCIJAL VMA

05. 12. 2008

Beograd, 5. decembar - Na redovnoj 502. sednici Nastavno-naučnog veća VMA koja je održana 4. decembra u zvanje redovnog profesora izabrani su: general-major prof. dr Miodrag Jevtić za predmet „Hirurgija“, pukovnik, prof. dr Zoran Popović za predmet „Ortopedija“, vojni službenik prof. dr Žarko Vučinić za predmet „Interna medicina“, pukovnik, prof. dr Darko Nožić za predmet „Zarazne bolesti“, pukovnik, prof. dr Jefta Kozarski za predmet „Plastična i rekonstruktivna hirurgija“ i pukovnik, prof. dr Vojkan Stanić za predmet „Hirurgija“.
U zvanje vanrednog profesora izabrani su vojni službenik, doc.dr Maja Šurbatović za predmet „Anesteziologija sa reanimatologijom“, vojni službenik, doc. dr Zlata Brkić za predmet „Parodontologija i oralna medicina“ i vojni službenik doc. dr Mirjana Antunović za predmet „Farmaceutska tehnologija“.
U zvanje docenta izbrani su potpukovnik dr sc.med. Miroslav Pavlović za predmet „Vazduhoplovna medicina“ i pukovnik dr sc. med. Dragan Vicić za predmet „Oftalmologija“.
Zvanje naučnog savetnika za oblast „Epidemiologija“ dobio je viši naučni saradnik dr Novica Stajković, a dr Zorica Lepšanović izabrana je u zvanje višeg naučnog saradnika.
Na istoj sednici izvršen je i reizbor više nastavnika i saradnika VMA u dosadašnja akademska zvanja.
Članovi Komisija za izbor predloženih kandidata u nastavna i naučna zvanja bili su, osim profesora VMA i profesori Medicinskog, Farmaceutskog, Stomatološkog, Biološkog i Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, kao i Medicinskih fakulteta u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu. Na ovaj način afirmisana je i ojačana saradnja VMA sa akademskim institucijama u Republici Srbiji. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas