516.jpg

Otpočelo usavršavanje alžirskih lekara na VMA

16. 01. 2012

Trogodišnji program različitih oblika usavršavanja 15 alžirskih vojnih lekara na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) započet je danas, 16. januara 2012. godine prijemom prva dva alžirska oficira kod načelnika VMA brigadnog generala prof. dr Marijana Novakovića. Potpukovnici Kamli Ahmed i Belounes Ferid pohađaće trogodišnje specijalističke studije iz oblasti vazduhoplovne medicine i epidemiologije na VMA.

Brigadni general Novaković izrazio je veliko zadovoljstvo činjenicom da je ovaj program osmišnjen i ugovoren u veoma kratkom roku, zahvaljujući izuzetno dobroj saradnji ministarstava odbrane Srbije i Alžira. Istakao je da je VMA kao zdravstvena, obrazovna i naučnoistraživačka institucija i najveća vojna bolnica u ovom delu sveta, pravo mesto za alžirske vojne lekare da usvoje nova znanja koja su usaglašena sa svetskim standardima i trendovima u oblasti vojne medicine.

Pored vazduhoplovne medicine i epidemiologije, programom je predviđeno usavršavanje alžirskih vojnih lekara u sledećim oblastima: taktička organizacija službi za vojno zdravstvo, vojna higijena, ABH zaštita, vojno snabdevanje i pomorska medicina. Programi, u trajanju od tri meseca do tri godine, biće izvođeni na srpskom i engleskom jeziku. Vojna akademija organizovaće učenje srpskog jezika alžirskim oficirima za ove potrebe. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas