Parodontolozi SLD.jpg

Parodontološka sekcija SLD na VMA

07. 12. 2012

Stručni simpozijum parodontološke sekcije Srpskog lekarskog društva u organizaciji Klinike za stomatologiju Vojnomedicinske akademije održan je 7. decembra 2012. godine na VMA. Na skupu posvećenom savremenoj parodontologiji učestvovali su stomatolozi Klinike i održali niz predavanja o aktuelnostima u ovoj oblasti.
Uvodno predavanje o dijagnostici, odnosno određivanju uzročnika parodontopatije i periimplantitisa uz pomoć PCR tehnike (Polymerase chain reaction - PCR) u realnom vremenu održao je major dr Vladan Kovačević. Načelnik Odseka za parodontologiju i oralnu medicinu VMA potpukovnik dr sc. stom. Bojan Jovičić izlagao je o faktorima rasta, dok je načelnik Odeljenja za bolesti zuba, endodonciju, parodontologiju i oralnu medicinu VMA prof. dr Zlata Brkić govorila o prevenciji i upotrebi medikamenata u terapiji oralnih oboljenja.
Usledilo je predavanje doc. dr Dragane Daković o preventivnim i terapijskim procedurama parodontalnih i periimplantnih tkiva kod karcinoma glave i vrata, a zatim i predavanja o novinama u regenerativnim materijalima i bioinženjeringu u savremenoj stomatologiji.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas