324.jpg

Peti kurs funkcionalne endoskopske hirurgije sinusa u VMA

02. 05. 2009

Beograd, 2. maj - U organizaciji Klinike za uvo, nos i grlo VMA, ORL Sekcije Srpskog lekarskog društva i Švajcarskog društva prijatelja ORL, a u saradnji sa Centrom za patologiju i sudsku medicinu VMA,  u periodu od 21. do 23 aprila 2009. godine u VMA je održan je Peti kurs funkcionalne endoskopske hirurgije sinusa. Direktor kursa bio je prof. dr Andreas Leunig sa Univerziteta u Minhenu.
     
Kursu je prisustvovalo 42 učesnika iz Srbije, Crne Gore i Slovenije, koji su imali priliku da kroz praktični rad na kadaverima stiču veštine iz oblasti endoskopske hirurgije sinusa.   

Tokom prva dva dana polaznici su  prisustvovali predavanjima o stručnim novinama vezanim za ovu oblast i da se praktično usavršavaju na Institutu za patologiju VMA.

Zapažena predavanja na kursu održali su stručnjaci Klinike za uvo, nos i grlo VMA  potpukovnik dr Milanko Milojević,  koji je izneo iskustva naših stručnjaka na polju ove vrste hirurgije i  dr Jelena Sotirović, koja je govorila o o dijagnostici hroničnog rinosinuzitisa.

Slušaoci su tokom trećeg dana kursa imali prilike da u amfiteatru VMA uživo prate prenos endoskopske operacije sinusa iz 11. operacione sale koju je izveo prof. Leunig.

Kurs je u stručnoj javnosti ocenjen najvišim ocenama  i ukazano je na potrebu daljeg redovnog održavanja ovakvih vidova edukacije.
 
  

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas