231.jpg

Plemenitost kao profesionalno i životno opredeljenje

19. 12. 2009

Beograd, 19.decembar - Doktorke sa VMA Gordana Dimitrić i Žaklina Spasić dobitnice su specijalne plakete za „Najplemenitiji podvig godine“ u tradicionalnoj akciji čiji je pokrovitelj dnevni list Večernje novosti. Vrhunsku profesionalnost, stručnost, ali i plemenitost dr Dimitrić i dr Spasić dokazale su prošlog leta kada su iz dubina Ohridskog jezera spasile sedam bugarskih državljana nakon tragedije turističkog broda u kojoj je nastradalo više lica.
Plakete su dobitnicima uručene 16.decembra na svečanosti koja je upriličena u Skupštini grada Beograda, a brojne pohvale za položeni veliki ispit stručnosti i humanosti lekarke VMA dobile iz Srbije, Makedonije i Bugarske.
Gordana Dimitrić i Žaklina Spasić su lekari koji na VMA unapređuju svoja stručna znanja u okviru specijalizacije iz anesteziologije sa reanimatologijom.
- Reč je o dve mlade, izuzetno skromne, vredne i veoma angažovane osobe koje sa velikom ljubavlju obavljaju svoj svakodnevni posao. Maksimalna posvećenost brizi za život čoveka je njihovo profesionalno i ljudsko opredeljenje - izjavio je za sajt VMA pukovnik prof.dr Predrag Romić, načelnik Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA. Prof.Romić kazao je da su dve hrabre doktorke nedavno studentima Visoke škole VMA govorile o pružanju prve pomoći, ali i o humanosti i plemenitosti.   

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas