436.jpg

Početak školovanja nove klase Škole rezervnih oficira

08. 09. 2008

 

 Beograd, 8. septembar - U amfiteatru VMA svečano je obeležen početak školovanja 94. klase Škole rezervnih oficira sanitetske službe i 92. klase Škole rezervnih oficira veterinarske službe.

Polaznicima škole među kojima je 22 lekara, tri stomatologa, dva farmaceuta i pet veterinara  obratio se Načelnik VMA general-major, prof. dr Miodrag Jevtić i poželeo im dobrodošlicu u „Vojnomedicinsku akademiju-kuću zdravlja i nauke u kojoj će imati priliku da se upoznaju sa vrhunskim dometima medicinske struke i nauke,  ali i specifičnostima vojne medicine, kao i opštevojnim znanjima. Školovanje, osposobljavanje i usavršavanje aktivnog i rezervnog sanitetskog oficirskog kadra predstavlja veliki izazov za nastavnike VMA, s obzirom na slavnu i bogatu tradiciju srpskog vojnog saniteta, kao i činjenicu da je upravo vojna medicina strateška uzdanica Vojske Srbije na putu  međunarodnih integracija“, naglasio je general Jevtić. 

Polaznici Škole su na prvom javnom času imali priliku da se upoznaju sa nastavnicima, kao i organizacijom i mogućnostima Vojnomedicinske akademije. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas