156.jpg

Ponovo je prestižno imati referencu VMA

09. 06. 2010

Beograd, 08.jun- Prof.dr Jordan Saveski, svetski priznati traumatolog svečano je promovisan u gostujućeg profesora VMA. Profesor Saveski je u amfiteatru VMA održao pristupno predavanje na temu „Etapno zbrinjavanje preloma karlice u slučajevima politraume“, a nakon toga je od načelnika VMA general-majora prof.dr Miodraga Jevtića primio plaketu gostujućeg profesora i Odluku sa 519.sednice Nastavno-naučnog veća VMA kojom je verifikovan ovaj izbor.

-Dobrodošli u bord velikih imena svetske medicine koji su gostujući profesori naše Vojnomedicinske akademije.–rekao je general Jevtić, pozdravljajući prof. Savevskog. On je naglasio da je VMA ustanova u kojoj se prate najviši standardi svetske medicine, otvorena i dostupna za saradnju sa svima na ravnopravnim osnovama.- Posebno cenimo one koji žele da svoja bogata znanja i iskustva podele sa nama. Naši gostujući profesori su prof.Norman Rič, legenda svetske vaskularne hirurgije, prof.Tomas Džon, oftalmohirurg sa Lajola Univerziteta u Čikagu, general Liv Sver Rosen, prof. Miodrag Stojković, prof.Džon Volf, predsednik Evropskog udruženja vaskularnih hirurga, i mnogi drugi!-rekao je Jevtić.

Zahvaljujući na srdačnoj dobrodošlici, prof.Savevski je istakao da je za njega ovo jedan od najradosnijih dana u profesionalnoj karijeri. –Ponosan sam što postajem profesor VMA, institucije u kojoj sam kao vojnik, polaznik Škole rezervnih oficira, davno zavoleo hirurgiju, asistirao na prvim hirurškim intervencijama. Hirurgija je ostala moja velika ljubav, a VMA je i danas ono što je bila nekada - najprestižnija medicinska ustanova na Balkanu koja se kreće nezadrživo napred - kazao je prof.Savevski.  

Prof.Jordan Saveski rođen je u Bitolju, Makedonija. Medicinski fakultet, kao i specijalizacije iz oblasti hirurgije i traumatologije je završio u Skoplju. Redovni je profesor Medicinskog fakulteta u Skoplju, a tokom više godine obavljao je i dužnosti prodekana i dekana istog. Usavršavao se u eminentnim svetskim zdravstvenim institucijama u Ohaju, Hanoveru, Helsinkiju i Ludvigshafenu. Dobitnik je više prestižnih nagrada i priznanja i član više nacionalnih i internacionalnih ortopedsko-traumatoloških organizacija. Autor je 202 naučna rada, kao i sedam knjiga.   

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas